Logo
      WineTasting_03_1280x500.jpg
      WineTasting_03_1280x500.jpg

      Kom med til live vinsmagning i din egen stue!

      Inviter de nærmeste hjem til en hyggelig vinsmagning af 6 spændende vine.

      Vi streamer LIVE på Facebook, hvor smagningen ligeledes vil være mulig gense. Kom og vær med her: https://www.facebook.com/coopdk/events

      Lørdag den 29. maj kl. 17:00.

      Varighed 2 ½ time.

      Sæt allerede nu X i kalenderen og puds vinglassene af – de seks spændende flasker kommer snart til salg i en butik nær dig :)

      Stil spørgsmål, smag med og deltag i konkurrencer:

      Sommelier Nana Wad vil præsentere og smage for på vinene, indkøber Steen Jepsen fra Coops vinafdeling, og redaktør på Coops vinmagasin Vin & Co. Lotte Malmgren, er medværter. Holdet vil guide jer gennem smagningen af de forskellige vine, og I kan også stille spørgsmål undervejs via Facebook-chatten. Niveauet vil være til både den glade begynder og til den lidt mere erfarne vindrikker. Ud over at tale om og smage på vinene vil vi bl.a. komme ind på emner som:

      • Mad og vin, hvordan passer det sammen?
      • Hvordan serverer og smager man på vin?
      • Hvordan finder man ud af, hvad man kan lide?
      • Hvad er typisk for området/druen?

      Der vil også være en konkurrence, hvor du kan vinde vin.

      Smagekassens vine og indhold

      Smagekassens vine har en værdi på kr. 1.106,85 men en smagekasse kan købes til kr. 599,- i ugerne op til smagningen.

      Ud over vinene vil smagekassen indeholde information om vinene, skema til at notere kommentarer på, et smagehjul med typiske noter/aromaer, forslag til mad/snacks til vinene og en vejledning til, hvordan du får den bedste oplevelse ud af smagningen.

      Når vinene sættes til salg, skal du henvende dig i din lokale butik og købe smagekassen med hjem. Det vil også være muligt at bestille den via VinCooperativet.dk til levering. Vi forventer, at smagekassen bliver mulig at købe i løbet af uge 19.

      WineTasting_05_1200x1200.jpg

      Chablis Moillard Frankrig, Bourgogne

      Den ubetinget mest kendte hvidvin fra Bourgogne. Midt mellem Paris og Beaune ligger en lille landsby ved navn Chablis. Ikke synderlig interessant, hvis ikke det lige var fordi den lægger navn til de berømte Chablis vine, der med deres sprøde mineralske stil har besnæret en hel verden. Al Chablis vin er produceret på chardonnay-druen. Vinene fra Chablis er i høj grad præget af undergrunden, der blev skabt for ca. 150 mio år siden. Aflejringer af bl.a. østers, vidner om en tid hvor området lå under vand. I denne vin samler trådene sig flot i en aromatisk og kompleks vin, der er dejlig alsidig i sin anvendelighed. Det spænder lige fra fisk i saucer, svine- og kalvekød i lyse saucer, til pølser og snegle, der er typiske for Bourgogne. En forfriskende duft af lyse frugter møder en, og leder over i den mineralske og citrusprægede smag. Det er den ultimative vin til fisk og skaldyr men også et godt valg til retter med kylling samt til ost. Læs mere

      WineTasting_06_1200x1200.jpg

      Spier Creative Block 2 Sydafrika, Coastal Region

      Den nye, genopfriskede Creative Block-etiket er inspireret af det ældgamle brevtryk-håndværk. Det enkle, moderne og dristige design passer til det håndværk og den lidenskab, der ligger bag hver eneste af disse prisbelønnede blends. Serien er opkaldt efter og inspireret af Spier Arts Academy-projektet, og Spiers vinmagere kombinerer druer fra forskellige vinblokke for at kuratere unikke smagsoplevelser - altid så meget mere end summen af enkeltdelene. Spier Creative Block 2 er et blend lavet på 90% sauvignon blanc og 10% semillon. De 2 vine holdes adskilt og lagrer 6 måneder sammen med bærresterne. Først herefter udvælges den bedste vin til det ønskede blend. En duft af søde urter med et strejf af stikkelsbær og guava frugt. Smagen er fyldt med tropisk frugt og har en velbalanceret fylde. Anbefales afkølet til eksempelvis gedeost, salt frisk fetaost, lakseroulade med flødeost, slagterens hønsesalat eller prøv den til mexicansk inspirerede retter som fx taco med kylling og guacamole. Læs mere

      WineTasting_08_1200x1200.jpg

      Jas d'Esclans Frankrig, Provence

      Domaine Jas d'Esclans ligger på bakkerne der omkranser Esclans dalen. Som mange huse i Provence går historien for dette også flere hundrede år tilbage. Men alligevel skiller Jas d'Esclans sig ud ved at være et af de få Cru Classe huse, der er i Provence. Der er over 500 slotte i Provence, men kun 19 er Cru Classé, så det er toppen af poppen, vi har at gøre med her. Deres økologiske rosé er helt fantastisk med masser af friskhed og tropiske dufte samt en smag, der er i flot balance med toner af lidt tørret frugt. Her er alt det, som vi elsker fra Provence. Du kan næsten fornemme Middelhavet i duften. Anbefales serveret ved 10 grader til retter fra Middelhavet, men især til grillet fisk gør den det fantastisk. Til kogt eller røget skinke og gerne med tilbehør som oliven, grøn pesto og hummus. Lam og kalv er også gode valg til den. Læs mere

      WineTasting_04_1200x1200.jpg

      Sancerre Jean Demont Frankrig, Loire

      Loire-dalen er kendt som "Frankrigs have", og den er ligeledes berømt for sine vine. Manden bag vinen er Jean Demont, der om nogen ved alt om at dyrke vin i det bakkede Sancerre. Han arbejder intenst og målrettet med sine vine og har en ambition om, at terroir skal kunne fornemmes i hans vine. I denne Sancerre Rosé, der er produceret på 100% pinot noir, får du en mellemfyldig frugtig og ikke mindst mineralsk Sancerre af slagsen. Dejligt læskende og perfekt som aperitif eller til kylling. Men den gør det også godt til en lang række andre retter – forestil dig tapas bordet med marinerede soltørrede tomater, fiskerogn af laks og ørred, gedeost, lammerullepølse, chorizo, peberpaté, serranoskinke, trøffelsalami eller en lækker spansk tortilla. Læs mere

      WineTasting_07_1200x1200.jpg

      Amarone della Valpolicella Terre di Verona Italien, Veneto

      Amarone-rødvin fra Valpolicella i det nordlige Italien er efterhånden blevet en klassiker i Danmark. Det er en kraftig og tør vin med masser af varme og fylde. Den karakteristiske tørhed opnås ved at bruge druer, der tørres i kasser, så væskeindholdet bliver mindre, og smagen intensiveres. Syrligheden også bliver også mere udtalt, og da den efterfølgende gæring yderligere trækker sødmen ud, så får vinen sin unikke tørre karakter. Farven er mørk rubinrød og dufter krydret og frugtfuld af blomme, svesker og let lakrids med en anelse eg. Smagen er mellemkraftig og fylder godt i munden med en sveskeagtig og krydret smag, der i eftersmagen går over i det lakridsprægede og får en "hed" karakter af den høje alkohol. Anbefales til kraftige middagsretter og fuldmodne oste. I de unge år vinder vinen ved om hældning 2 timer før servering, så den kan få noget luft. Hvor det kan være svært at hamle op med intensiteten og fylden i maden, så kan Amarone ofte være svaret. Prøv den eksempelvis til oksespidsbryst, røget skinke, chili con carne, bacon og parmesanoste. Og omkring jul er den en klassiker på julebordet. Læs mere

      WineTasting_09_1200x1200.jpg

      1000 Stories Zinfandel Californien, USA

      1000 Stories Zinfandel produceres i små mængder ligesom premium Bourbon. Den mægtige bøffel er et ikonisk symbol på amerikansk arv - en arv vævet med tusind historier, unikke traditioner og en pionerånd. Amerikas historie bygger på utallige historier om hårdt arbejde og vedholdenhed, og den lever videre i dag i enhver amerikaner og fortsætter med at være på essensen af Amerikas karakter. Dette er inspiration til vinen ”1000 Stories”. 1000 Stories Zinfandel produceres i små mængder - ligesom premium Bourbon. Druerne kommer fra Mendocino County, hvor nogle af markerne har historie helt tilbage til 1880'erne. Druerne fra de enkelte marker presses individuelt og vinen lagrer traditionelt på franske og amerikanske fade. En del af vinen lagres på nye bourbonfade for derefter at blive blended i vinen. Dette unikke træk udvider smagsprofilen med tonerne fra de forkullede bourbonfade - vanilje, tørrede urter og en antydning af karamel. Afslutningsvis lagres al vinen på gamle bourbonfade fra berømte destillerier såsom Heaven Hill og Four Roses. Nogle af disse fade er op mod 13 år gammel single-use fade, der anvendes til den højeste kvalitet bourbon. Den er lavet primært zinfandel men også lidt petit sirah og syrah. Intens hindbær i næsen med sort peber og et strejf af nelliker og tørrede urter. Munden fyldes med modne tanniner, store mørke og røde frugter efterfulgt af en bred vifte af krydderier. Det er en vin, som er oplagt til mad fra grill og generelt rødt kød. Det er også vinen, der kan tage sødt og stærkt til kød som for eksempel marinade, barbecue og sort peber. Et godt valg er også en burger med det hele. Læs mere